Ads 468x60px

divendres, 18 de març del 2011

‘’L’humor s’enriu de la estupidesa humana’’ – Joan Tharrats

Sergi Pàmies, Llucià Ferrer, Joan Tharrats i Toni Mata. Fotografia de Marina Bertran.

Avui dia es fa humor de tot tipus i de qualsevol manera. Per Joan Tharrats, guionista, professor de la FCB i moderador de la conferència de dijous 17, ‘’Valors tractats amb humor’’, l’humor és una tècnica de salvavides amb més garanties. Fins a on arribarem? Com està l’humor?

En un principi l’aula assignada a la conferència era la 102, a causa de la quantitat de persones no previstes, l’aforament va quedar complet i van traslladar a tots els assitents a l’auditori de la FCB. Sergi Pàmies, escriptor i crític televisiu; Llucià Ferrer, director de Quin país! (TV3) i radiofonista en Catalunya Ràdio; i Toni Mata, coordinador de guió del programa Buenafuente; van aconseguir fer una taula rodona on ningú perdés detall.

Toni Mata va explicar com dins el seu camp i en concret en el seu àmbit de treball, sí que tenen molt en compte els valors, perquè no és una obligació sinó una oportunitat de transmetre valors positius als televidents. Són capaços de comunicar coses que altres no poden. Per ell som una societat hedonista i per això ens agrada l’humor. En casos com el de Líbia per posar un exemple, el seu equip i ell intenten fer un altre tipus d’humor on fan reflexions i intenten que el valor que inspiren arribi a tothom.
Llucià Ferrer s’autodeclarà el pessimista de la taula. Està ‘’acollonit’’ amb tot el que s’esta convertint l’humor. Per ell l’humor s’està degradant, ja no es troba la ironia o la sàtira d’en Miki Moto.
Sergi Pàmies es va sorprendre que els seus companys intentéssim relacionar valor i humor. Ell celebra que la gent ho faci, però no creu que hagi d’anar acompanyat.  

‘’L’humor és una forma molt bona de maquillat la teva ignorància. És un recurs i s’ha d’analitzar com a tal. Tenir sentit de l’humor ens fa més forts.’’ – Sergi Pàmies.

Seguidament van comentar el fet que l’humor hagi arribat al polítics. Que aquest cedeixin a anar a platós televisius (Polònia) a fer caricatures d’ells mateixos, a fer un paper que no és com ells realment són, únicament per aconseguir vots . Per en Llucià és un mèrit haver aconseguit això, per en Toni una petita victòria i per en Sergi una arma molt intel·ligent. També van destacar com Crackòvia s’ha tornat més infantil que en els seus orígens, a causa de l’horari i el poc temps de realització i producció.





Toni Mata aclarí que ells no són analistes polítics o experts en res, i qui ho cregui s’equivoca. Per ell és molt important que el programa d’humor convenci i sobretot no sermonegi, perquè a la gent no li agrada. Tots coincidiren que els humoristes o els programes de televisió aprofiten la seva plataforma per enviar el seu missatge.  

Per finalitzar la conferència van demostrar la seva preocupació perquè gent que no és humorista intenti fer humor, com sovint molts programes d’entreteniment o informatius. 



Marina Bertran Duran. 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Powered By Blogger